OPC

Oligomerický ProanthoCyanidin je látka, která spolupracuje s vitamínem C.

Je to 20x silnější antioxidant než vitamín C, známý je hlavně jeho vliv na cévy (křečové žíly) – pomáhá tělu správně využívat kolagen (pružnost cév, pohybového aparátu…), rychleji se při jeho dostatku hojí rány…. je to prostě celkem dobrá věc😉

Při jeho nedostatku bývá nahrazován „zlým“ cholesterolem, zajišťujícím pružnost cév (aby „nepopraskaly“). Takže zvýšený cholesterol znamená nedostatek OPC. Když budou cévy pružné, nebude mít tělo důvod pro usazování „zlého“ cholesterolu (začne jej pomalu nahrazovat primárně určenou substancí).

Kde ten OPC sehnat? Pokud nechcete utrácet za tabletky, hodně ho je v dužnatém ovoci (grep, jablko) – obvykle v částech, které se vyhazují (slupky a hlavně jadýrka). Takže když si dáte jablko, tak ho snězte se vším všudy (kromě červíků😀 ). Nejlepší jsou samozřejmě domácí, nebo přírodní, ale když není zb(l)ytí, postačí klidně zlevněné z kaufu😉

Pokud konzumujete hlavně ovoce, které prošlo procesem kvašení, tak velice dobrým zdrojem je červené víno (na rozdíl od bílého obvykle hroznová šťáva kvasí společně se slupkama a peckama).
Takže jak se říká: alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství😀

A občas je taky dobré dopřát tělu nepražené kešu ořechy (bohaté na Germanium a Selen – imunitní systém).

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s