Aktivace

Nejčastěji se používá kyselina citronová. Buď ji najdete tam, kde koupíte NaClO2, nebo v různých obchodech (používá se pro zavařování potravin, je ve formě bílých krystalků).

Lze použít i jiné vhodné kyseliny – hlavně ne fluorovodíkovou (jed) a askorbovou (umělý vitamín C, neutralizuje účinky MMS, ale je dobré do sebe trochu céčka narvat po kúře (nebo před)). Použitelná je vinná, nebo třeba solná, ale jejich použití není tak dobře prozkoumáno, takže je pro začátek lepší se držet citronové.

Buď ji můžete smíchat s vodou (ideálně destilovanou, nebo alespoň filtrovanou) v poměru 1:10 (1 díl vody, 9 dílů kyseliny). Na jednu kapku chloritanu použít pět kapek aktivátoru. Promíchat, nechat 3 minuty zaktivovat, poté dolít pitnou vodou a pomalu vypít.

Jako vhodnější se ukázalo ředění 1:1 (na lžíci vody, stejnou lžíci kyseliny) – tím se vytvoří 50% roztok kyseliny citronové a ten lze míchat s 25% roztokem chloritanu sodného opět v poměru 1:1.

Takže na jednu kapku chloritanu použít jednu kapku 50% aktivátoru (je to jednoduší), promíchat (zahýbat se skleničkou, aby se kapky slily do loužičky), nechat 30 sekund zaktivovat, poté dolít filtrovanou vodou a vypít🙂

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s